Iemand

beatrijs wind

beatrijs wind

Íemand heeft gezien dat mijn fiets niet op slot stond.

Ik kwam aanfietsen bij de HEMA, zag de Straatnieuwsverkoper en besloot een krant van hem te kopen als ik klein geld had. Onder het mom van fiets op slot zetten rommelde ik in mijn tas. Ik vond gelukkig een paar euro. En vergat mijn fiets op slot te zetten.

Íemand zag dat het sleuteltje er nog in zat. Was dat diezelfde iemand die de moeite nam om naar binnen te lopen, bij de HEMAkassameneer een bonnetje te vragen en een pen (‘we hebben alleen een rooie, nou ja, vooruit maar”) en een briefje te schrijven, om een stuk plakband vroeg en dat briefje heel secuur om mijn zadelpen heen heeft geplakt? Het sleuteltje ter bewaring aan de HEMAkassameneer heeft afgegeven.

Íemand heeft dat gedaan…

Íemand heeft gisteren bij de Albert Heijn in Breda zijn kans staan af te wachten. Of kwam net voorbij nadat mijn dochter haar fiets wel op slot had gezet maar niet aan een hek, want: ff naar binnen en over 5 minuten weer terug….

Íemand heeft er geen been in gezien om die fiets op te tillen en met zich mee te nemen, zonder twijfel met een stalen gezicht…..

Twee keer iemand. In dit stukje tekst zou je ze kunnen verwisselen. Waarom zou ik de ene nog net iets liever willen leren kennen dan de andere en wat zegt dat over mij? :-)

Iemand heeft het vermogen zich te verplaatsen in een ander, zijn/haar hart is zo ruim dat er een ander makkelijk bij past. En iemand gaat daar voor het gemak aan voorbij, heeft slechts oog voor de eigen krapte en vindt daar een oplossing voor.

Een merkwaardige dag.

Mocht je een ruim hart hebben en een fiets over, mijn dochter houdt zich aanbevolen… :-)

Beatrijs WindComment