poskunslogo_zwart_grotemini.jpg
 
 

Deze pagina is voor mensen die van echte kunst houden. Èn van post. Gewoon door de brievenbus en met een mooie postzegel erop. Nééé, géén rekeningen dus, maar iets waar je blij van wordt, iets dat je ontroert of waarom je moet grinniken. Ik hou van zulke post. Om te krijgen, maar méér misschien nog om te maken. Een half jaar kost 55 euro. Daar krijg je 6 verrassingen voor, elke maand één, op formaat A-5. Een abonnement kado geven vinden ook veel mensen een goed idee.


Hieronder een selectie uit de afgelopen 5 jaar

Ik ben intussen al een hele tijd met veel plezier geabonneerd op Poskuns van Beatrijs en ook heb ik het aan anderen kado gedaan. Ik ben een echte fan: het is zo leuk om iedere maand weer een verrassing in je brievenbus te ontvangen en nog wel een klein kunstwerkje, echt handwerk. Vaak actueel maar ook altijd met iets poëtisch.  Het ontroert door de aandacht die erin zit. Een van de mooiste poskuns was voor mij een prachtig handgeschreven gedicht uit het verleden (Hafiz 1320-1390) op doorzichtig papier en daardoor heen schemerend het vermoeden van een maanverlichte nacht. Erbij zat nog een essentieel stukje van de tekst met gouddraad geborduurd op een pijlvormig lint. (-You might as well attempt-). Je gaat vanzelf associëren over die maan die er altijd al was en hoe mensen altijd al dezelfde vragen hadden in welke tijd of cultuur ook.... En dat is het mooie en inspirerende van poskuns iedere keer weer op een andere manier : het laat je denken, glimlachen en inspireren ..
— Anneke Kerkhof
Ik heb Poskuns ingezet om mijn vrienden en zakelijke relaties rondom kerst en nieuwjaar tweemaal te verrassen met kunst. De reacties waren verpletterend, ontroerend en raakte hen tot in de ziel. Precies zoals ik bedoeld had!

Robert van der Kolk, MOVICA
januari 2019

Kijk verder in het archief

 

Poskuns goes wild!

Van de kaart af en in het wild te vinden.

In maart 2018 experimenteerde ik met plantenlandschappen in een afgesloten fles. Uiteindelijk belandde één van de foto's op de kaart als Poskuns 3 2018. Afgelopen tijd was een  van deze mini-ecosystemen te zien en te koop bij Comma Conceptstore aan de Amsterdamsestraatweg 271, 3551 CE in Utrecht. Nu is-ie weer even op honk, bijkomen van alle commotie...

IMG_6697.JPG
Ik vind het een heel leuk project… in een tijd dat een kaartje krijgen een zeldzame gebeurtenis wordt, om de zoveel tijd ‘echte post’ krijgen, is hartstikke leuk.
— Ineke Bijnagte